Rakennusopas

Tässä oppaassa näytetään esimerkkikuvin kuinka pokeripöytä rakennetaan. Kaikki rakennekuvat on selkeytensä vuoksi tehty 3D ohjelmalla, muista työvaiheista löytyy myös valokuvia.

Mallipöytänä on 200x100cm kokoinen ovaalin muotoinen pokeripöytä johon tulee myös racetrack.

Täältä löytyy myös video-ohje pokeripöydän rakentamisesta.

7. Pelialue ja verka

Kun teit aloitusreiän sahaamista varten niin viimeistään tässä vaiheessa se kannattaa paikata. Tee esimerkiksi sahanpurusta ja liimasta massa jolla täytät reiän, anna sen kuivua ja lopuksi hio se tasaiseksi.

Pelialueen pehmuste:

Levitä kontaktiliimaa koko pelialueelle ja laita pehmuste (3mm solumuovi) paikoilleen ja anna liiman kuivua rauhassa. Ole tarkkana ettei solumuovin alle jää ryppyjä tai ilmakuplia. Kun liima on kuivunut leikataan pelialueen reunojen yli menevä ylimääräinen solumuovi pois. Halutessaan voi käyttää pehmusteena myös aluskangasta, huopaa tai vastaavaa jos solumuovia ei ole saatavilla.

Veran kiinnitys:

Nido verka kiristämällä se pelialueen reunan alle niin ettei mihinkään jää ryppyjä ja leikkaa lopuksi ylimääräiset kankaan palat pois. Käytä samaa tekniikkaa kuin pehmustereunan ulkoreunaa nidottaessa.
Veran voi kiinnittää myös pelialueen reunaan kuten mallikuvissa, mutta siinä tekniikassa on mahdollista tehdä myös virheitä.

Erilaiset kankaat

Verkoja ja kankaita on paljon erilaisia. Pokeripöytiä varten valmistettuja verkoja saa esimerkiksi Pokerimarketista. Kangaskaupoista löytyy Markiisikangas nimistä kangasta joka toimii myös erittäin hyvin pokeripöydän verkana – siitä löytyy myös kattava värivalikoima. Myös jotkin huonekaluihin tarkoitetut kankaat voivat olla hyviä vaihtoehtoja. Kankaan tulisi kuitenkin olla mahdollisimman jäykkää ja venymätöntä. Sen ei myöskään saisi nukkaantua eikä kerätä staattista sähköä.

Työkalut ja tarvikkeet:

  • Niittipyssy
  • Niittejä
  • Liimaa
  • Lasta
  • Terävä veitsi (esim. mattoveitsi)
  • Sakset