Rakennusopas

Tässä oppaassa näytetään esimerkkikuvin kuinka pokeripöytä rakennetaan. Kaikki rakennekuvat on selkeytensä vuoksi tehty 3D ohjelmalla, muista työvaiheista löytyy myös valokuvia.

Mallipöytänä on 200x100cm kokoinen ovaalin muotoinen pokeripöytä johon tulee myös racetrack.

Täältä löytyy myös video-ohje pokeripöydän rakentamisesta.

4. Racetrack

Racetrackista saa tehtyä hyvinkin näyttävän katseiden vangitsijan. Tosin sen tekemisessä saa olla tarkkana koska pienetkin virheet myös paistavat silmään ja niiden korjaaminen on vaikeaa.

Kuten levyjen mittaus ja leikkaus osiossa jo mainitsin niin tärkeintä on leikata racetrackin ja pelialueen välinen sauma huolellisesti. Oma puuhansa onkin sitten petsaaminen ja lakkaus. Periaate on kuitenkin, että käyttää hyviä työkaluja eli lakkauskäyttöön tarkoitettuja pensseleitä eikä parin euron pensseleitä. Jos on työkaluja ja taitoa niin homma kannattaa tehdä paineilmatyökaluilla. Jokaisen lakkauskerran jälkeen tulisi edellinen lakkapinta hioa mahdollisimman hienolla hiomapaperilla. Suosittelen käyttämään epäkeskohiomakonetta. Jos epäilee omia kykyjään niin kannattaa kysellä lähiseudulta löytyviltä puusepiltä josko he kohtuullista korvausta vastaan tekisivät homman puolestasi.

Erilaisia lakkaamisohjeita löytyy myös netistä joita kannattaa tutkiskella. Myös rautakaupoista saa asiantuntevaa opastusta ja ohjeita.